ORDU (AA) - Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Dünya Sigarasız Günü" dolayısıyla vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta, sigaranın zararlarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı ve vatandaşlara bilgi verildi.

Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Işıl Aralan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamayı ve sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.

Aralan, tütün ve tütün ürünlerine karşı sistematik bir mücadele verilmemesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağına dikkati çekti.

Sigara kullanımının en önemli ölüm nedenleri arasında yer aldığını ifade eden Aralan, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde 2010 yılında, 'Sigara Bırakma Hattı' kurularak, sigarayı bırakmak isteyenlere 7 gün 24 saat esasına göre çalışan operatörler aracılığıyla destek sağlanmaktadır. İlimizde de Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Devlet Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Polikliniklerinde sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza yardım edilmektedir. 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü vesilesiyle sağlıklı nesillerimizin geleceği için tüm halkımızın dumansız bir hava sahasında yaşamasını diliyoruz."