Dünyanın ilk ve tek narkotik TIR’ı, uyuşturucunun insan bedeninde ve psikolojisinde yaptığı yıkımı anlatmak için Yalova’da kapılarını açtı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hazırlanan narkotik TIR’ı Yalova’ya geldi. İstanbul’da bugüne kadar yaklaşık 2 milyon insana uyuşturucuyu anlatan narkotik TIR’ı 25 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Yalovalılarla buluştu. 4 gün boyunca Yalova’da kalacak olan TIR’ın ziyarete açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Vali Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Vefa Salman, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz ile protokol mensuplarının katıldığı törende TIR hakkında bilgiler veren Komiser Yardımcısı Tuba Özer, "Uyuşturucu günümüzün en büyük meselelerinin başında gelmektedir. Gerek satımı ve gerekse kullanımı ile büyük bir mesele olarak karşımızda duran madde bağımlılığının psikolojik, biyolojik ve çevre unsurları olmak üzere bir çok farklı sebebi vardır. Uyuşturucu ile mücadelede farklı kurumlarla da farklı çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile mücadelemiz devam etmektedir. Bu TIR dünyada ilk ve tek. Bu TIR, halkın gerçekleri öğrenmesi için hazırlandı. 2015 yılı içerisinde yaklaşık 150 bin kişiye ulaşmıştık" dedi.
Bilgilendirmenin ardından TIR’ı gezen protokol mensupları, interaktif ortamda uyuşturucunun insan bedeni ve psikolojisine verdiği zararı görme imkanı buldu. TIR 4 gün boyunca öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gezilebilecek.
(İHA)