Suriye İdlib’te kurulan Düzce Şefkat Çadır Kenti’nde yaşam süren savaş mağduru yaklaşık bin 600 kişiye bayram öncesinde erzak ve giysi yardımı yapıldı. Gündelik ihtiyaçların ön planda tutulduğu yardımda çocuklarda unutulmadı.

Düzce Belediyesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde Suriye İdlib’te savaş mağduru aileler için oluşturulan “Düzce Şefkat Çadır Kenti”ne yardımda bulunuldu. Bölgede kurulan çadır kentte yaşam süren yaklaşık bin 600 kişi için erzak, giysi yardımlarının yanı sıra çocuklar içinde oyuncaklar dağıtıldı. Düzce Belediye Başkanı ve Türk Kızılay’ı eşliğinde bölgeye giren heyet öncelikle erzak yardımlarını sağlarken sonrasında bölge halkı ile birlikte iftar yaptılar. İftar sonrasında ise Başkan Keleş ve yetkililer çocuklara oyuncaklar dağıttı.

“Bu bölgede yapılan tüm faaliyetleri Düzce Belediyesi ve Kızılay ortaklaşa gerçekleştiriyor”

Bölge halkına yapılan yiyecek yardımı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çadır kentin 6 ay önce kurulduğunu hatırlatarak, “Şuanda Suriye’deyiz. Suriye Kah Bölgesi’ndeyiz. Burada bir çadır kent var. Bu çadır kent Düzce Şefkat Çadır Kenti olarak bundan yaklaşık 6 ay önce kurulmuştur. Buradaki insanlar Halep’ten zorunlu göç yaparak geldiler. Oradaki savaş şartların kaçan insanlar buradaki gördüğünüz çadır kente yerleşmiş durumdalar. Biz burada Kızılay ile birlikte çalışıyoruz. Bu bölgede yapılan tüm faaliyetleri Düzce Belediyesi ve Kızılay ortaklaşa gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

“Bu şartlar ortadan kalkıncaya kadarda bu kampın bütün ihtiyaçlarını biz karşılayacağız”

Keleş, yardımda bulunulan bölgenin bir hikayesi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Kızılay yetkilileri buradaki zeytinliklerin altında buradaki aileleri çok sefil ve perişan bir şekilde buldular ve buradaki arazi sahiplerinden de müsaade almak suretiyle buraya bu çadır kent kuruldu. Bu çadır kentin kuruluşundan da Düzce Belediyesi’nden destek istediler. Bizde Düzce Belediyesi olarak önce 52 aile ile başladık. Şimdi 150 aileyi geçti. Burada yaşam şartları çok ağır. Elimizden geldiğince Türkiye’deki yardımsever insanlardan Düzce Belediyesi’nin imkanlarından Kızılay imkanlarından buradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Bu şartlar ortadan kalkıncaya kadarda bu kampın bütün ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.”

Savaş mağduru çocuklara bayram hediyesi

Yardım kapsamında savaş mağduru çocuklarında unutulmadığına dikkat çeken Keleş, çadır kentte çocuklar için bir oyun parkı kurulacağını, oyuncak gibi malzemelerin yanı sıra eğitici malzemelerinde yardım kapsamında dağıtılacağını söyledi.

Keleş, söz konusu yardımların dağıtımı sırasında ailelerin kaldıkları alanları ziyaret ederek, onlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.