Wireless, Wifi veya başka bir tabirle Kablosuz şifrenizi değiştirmek mi istiyorsunuz?

Öncelikle tarayıcı bölümüne (internet explorer, chrome, firefox olabilir) 192.168.1.1 , 192.168.1.2 ve 192.168.2.1 numaralı ip adreslerini yazın.

Hangisinde sayfa görüntülenirse onunla devam edeceksiniz. Önünüze giriş yapmanız için bir panel gelecek. Bu alanda kullanıcı adını ve şifreniz soruluyor. Eğerparolayı değiştirmediyseniz default kullanıcı adınız: admin şifre ise: admin - 1234 yada test olacaktır.

Şâyet sonuç alamadıysanız şifreyi büyük ihtimal değiştirmiş olmalısınız. Default ayarlara dönmek için modeminizin başına geçin. Modemin arkasında bulunan ufak reset düğmesine kalem ucu ya da iğne yardımıyla 10 saniye basılı tutun.

Modem ışıkları yanıp sönecektir. Ve işlemi başarıyla gerçekleştirmiş olacaktır. Şimdi tekrardan verdiğimiz login bilgilerini deneyin. Yine sonuç alamadığınız taktirde Google arama motoruna modem isminiz + modem arayüz şifresi yazarak aratın. Mesela Airties rt 206 marka ve modelli modem için Airties rt 206 modem şifresi diye sorgu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu adımı da gerçekleştirirseniz yönetici panelinden kablosuz modeme tıklayarak eski ve yeni şifrelerinizi girerek işlemi sonuçlandırabilirsiniz. 
Videolu ve Detaylı Anlatım için: http://bilgibak.net/wireless-kablosuz-modem-sifresi-nasil-degistirilir/