DÜZCE (AA) - Düzce'de bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının üyeleri birleşerek kentte artan hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Belediye Meydanı'nda toplanan ve ellerinde "Kirli havaya itiraz ediyoruz", "Oksijen yoksa hayatta yok", "Zehir saçan bacalar denetlensin" yazılı pankartlar taşıyan grup, sloganlar eşliğinde Anıtpark alanına kadar yürüdü.

Yol boyunca vatandaşlarında katılım sağladığı yürüyüş, grubun ellerinde taşıdığı solmuş çiçekleri Anıt Meydanı'na bırakmasıyla son buldu.

Burada grup adına açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce Temsilcisi Talat Çelik, yürüyüşün Türkiye genelinde gerçekleştirilen hava ölçümlerinde Düzce'nin en kirli il olarak belirlenmesi üzerine dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Amaçlarının sadece dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Çelik, "Düzce, geniş bir ova ve bu coğrafi konumu nedeniyle hava kirliliğine oldukça müsait. Kentte kömür yerine doğalgaz kullanılmalı. Tüm yetkilileri bu acı duruma engel olmak için göreve davet ediyoruz. Herkes bu tabloyu düzeltmek için elinden gelenin fazlasını yapmalı" dedi.

Grup açıklamanın ardından alandan dağıldı.