DÜZCE (AA) - Düzce İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapıldı.

Düzce Valiliği'ndeki toplantıda konuşan Su, toplantının istihdam ve eğitim politikalarının değerlendirilmesi amacıyla yılda 4 defa gerçekleştirildiğini belirtti.

Su, nitelikli işçi yetiştirmek, dezavantajlı işsizlerin istihdamını arttırmak için 20 meslek grubunda 45 değişik proje uygulandığını vurgulayarak, "Bu çalışmalara bin 538 kişi katılmıştır. Programı tamamlayanların yüzde 84'ü istihdam edilmiştir. Bu kurslardan 5 tanesi de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında açılmış ve bu kurslara 84 kişi devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Projeler için eylül ayı sonu itibariyle 3 milyon 78 bin 343 lira para harcandığını anlatan Su, şöyle konuştu:

"Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün kayıtlarında eylül ayı sonu itibariyle kayıtlı iş gücü sayısı 25 bin 324 ve işverenlerden 6 bin 331 kişilik açık iş talebi alınmıştır. Alınan bu talepler doğrultusunda 3 bin 440 vatandaşımız işe yerleştirilmiş, 2 bin 891 kişilik talep ise karşılanamamıştır. Bunun değişik sebepleri var. İşverenimizin istediği nitelikte eleman karşılanamıyor ya da iş arayan kişi o işte çalışmak istemiyor."

Su, 2014 yılı iş gücü piyasası raporunun, istihdam politikasına önemli katkılar sağlayacağını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "İş gücü piyasası kapsamında istihdamın arttırılması, işsizliğin azaltılması, eğitimin iş gücü talebine duyarlılığının arttırılması, iş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesi ve buna uygun istihdamın geliştirilmesine ışık tutmak amacıyla 10 kişi ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerine yönelik olarak 12 Mayıs-27 Haziran 2014 tarihlerinde 961 iş yeri iş ve meslek danışmanlarımız tarafından ziyaret edilerek, iş yeri bilgi formu uygulaması gerçekleştirilmiştir."