DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kurulması planlanan bilim merkezi ili ilgili, "Bölgeye hitap etmesi düşünülerek kurulması planlanan bilim merkezi için çalışmalarımız sürüyor. Elimizde iki alternatif arazi var." dedi.

Düzce Valiliği Konferans Salonu'nda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden gelen heyet ile bilim merkezi kurma çalışmaları hakkında toplantı yapıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Düzce Valisi Dağlı, ilde kurulması planlanan bilim merkezi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yer tespit çalışmaları ve mimari çalışmaların devam ettiğini ifade eden Dağlı, şöyle konuştu:

"Bölgeye hitap etmesi düşünülerek kurulması planlanan bilim merkezi için çalışmalarımız sürüyor. Elimizde iki alternatif arazi var. Bu yerlerden birini seçmek sureti ile süreci başlattık. TÜBİTAK ile sözleşmemizi imzalamıştık. Mimari projeler üzerinde de çalışılıyor."

Dağlı, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde bulunan eserleri Düzce'de sergileyeceklerini belirterek "Bursa'da faaliyetine devam eden bilim merkezinden arkadaşlarımız geldi. Bursa'daki bilim merkezinde bulunan eski Türk İslam Bilim insanlarının gerçekleştirdiği icatlarla ilgili Düzce'de bir sergi açacağız. Sergi 6 ay kadar açık kalacak." şeklinde konuştu.