DÜZCE (AA) - Türkiye Beyazay Derneği, Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED) işbirliğinde kentteki engellilerin toplumsal hayata katılmaları amacıyla hazırlanan "Kusursuz Kafe" Projesi kapsamında inşa edilen kütüphane için kitap toplanacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, engellilerin iş hayatına ve topluma kazandırılması için hazırlanan projenin yaklaşık 2 ay içinde hizmete gireceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kusursuz Kafe için çalışmalar hızlandırılarak inşaat çalışmaları tamamlanıp iç donanım hazırlıkları başladı. Kafe içinde geniş kapsamlı bir de kütüphane kuruluyor. Kafede bir kütüphane hazırlanıyor. Bu alan okuma odası olarak halkın hizmetine sunulacaktır. Bu kitaplık için kitap toplama kampanyası başlattık."

Kampanya kapsamında "Okunmayı en sevdiğiniz kitaplarınızı bizimle paylaşır mısınız" sloganı ile çalışmaların başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Kitaplar sadece kafemizde okunacaktır. Kampanyaya katılmak isteyenler Beyaz Masa ile iletişime geçebilir." ifadeleri yer aldı.