DÜZCE (AA) - Düzce'de, Kaynaşlı Belediyesi ve Düzce Genç Eller Derneği tarafından, "Şehitler Hatıra Orman Parkı" oluşturuldu.

Kaynaşlı ilçesi Anadolu otoyolu kenarında bulunan alanda oluşturulan parkın açılış programına Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve şehit aileleri katıldı.

Park kapsamında Düzceli şehitlerin adının verildiği 81 fidan, toprakla buluşturuldu.

Programa 2015 yılında Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının, zırhlı araçların geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerden Piyade Er Cihan Aksarı ve aynı yıl Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin yola döşediği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Sabri Altınbaş'ın aileleri de katılarak, fidan dikti.

Burada konuşan Düzce Genç Eller Derneği Başkanı Enes Bektaş, şehitlerin ismini unutturmamak adına hatıra orman parkı oluşturduklarını söyledi.

Bektaş, alana 81 adet fidan diktiklerini aktararak, "Şehitlerimizi asla unutmayacağız. Onlar bizim için, vatan için can verdiler biz de her bir şehidimiz adına doğaya bir çınar fidanı bırakarak can veriyoruz. Yüzyıllar boyunca yaşayabilen bu çınar ağaçları ile şehitlerimizin adını yüzyıllar boyu unutmayıp, unutturmayacağız. TEM otoyolunun kenarında bulunan bu araziyi de özellikle seçtik, otoyolu kullananlar bu alana gelip burada mola versin, şehitlerimizin isimlerine birer fatiha okusun istiyoruz." ifadesini kullandı.

Düzceli olup vatanı için şehit düşen 81 kahraman adına fidan diktiklerini ifade eden Bektaş, "Burada Düzceli ve vatanı için şehit olanların isimleri var. Biz 15 Temmuz Şehitleri'ni asla unutmadık. Onlar adına da fidan dikerek burayı şehitlerin adının yaşatıldığı bölge olarak hizmete sunacağız." diye konuştu.

Bektaş, fidan dikiminin ardından, bölgede park oluşturma çalışmalarına başlanacağını belirterek, alanın şehit ailelerine ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.