DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde iki kız kardeşi öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ayşe (52) ve Nezahat Teke'yi (51) öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Yusuf D. ile mağdur yakınları ve avukatlar katıldı.

Yusuf D. savunmasında, cinayeti işlediği için pişman olduğunu belirterek, "Ayşe Teke'nin 16 yaşındaki oğlu kızımı kaçırmıştı. Daha sonra tartışmaya başladık. Tahrik altında kalarak Ayşe ve Nezahat Teke'nin evlerine giderek tüfeği ateşledim." dedi.

İki kız kardeşin yakınları ise akrabalarını vuran sanığın tahrik altında kalmadığını öne sürerek, sanığın evine giderek tüfeğini aldıktan sonra olay yerine geldiğini ve iki kız kardeşi vurduğunu iddia ettiler.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 28 Temmuz'a erteledi.

Bu arada adliyede karşılaşan sanık ile yaşamını yitiren iki kız kardeşin yakınları arasında arbede çıkması sonucu 3 kişi yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

- Olay

Kırık köyü Salavat Mahallesi'nde ikamet eden Yusuf D, 7 Eylül 2015'te olaydan yaklaşık üç ay önce kızını kaçırdığı öne sürülen aynı köyün Çayırcık Mahallesi'nde yaşayan E.T'nin annesi Ayşe (52) Teke ile kardeşi Nezahat Teke'yi (51), aralarında çıkan tartışma sonucu tüfekle öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.