KASTAMONU (AA) - Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, "15 Temmuz direnişi tüm dünya da büyük yankı uyandırdı. Millet olarak alanlarda irademize sahip çıktık. Milletimiz, dış destekli paralel maşaların kalkışmasını başlarına yıkmıştır." dedi.

Sancaroğlu, sendikanın Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda, Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulmaya, dayatılanı değil, kendi iradesiyle yol haritası çizmeye başladığını belirtti.

Türkiye'nin bu nedenle hedef olduğunu ifade eden Sancaktaroğlu, "Batılı ülkeler, terörü lanetlemek yerine, destekliyor, Türkiye'ye karşı da tavır alarak yaptırım uygulamaya çalışıyor. Terörü teşvik edenler bizi tehdit etmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Adaletli bir dünyanın inşası için anahtar Türkiye'dir." dedi.

Sancaroğlu, 15 Temmuz'da hain darbe girişimine karşı ortaya konulan direnişe işaret ederek, "Mısır’da Mursi'ye yapılan darbe15 Temmuz'dan sonra gerçekleştirilmeye çalışılsaydı, başarısız olurdu çünkü 15 Temmuz direnişi tüm dünya da büyük yankı uyandırdı. Millet olarak alanlarda irademize sahip çıktık. Milletimiz, dış destekli paralel maşaların kalkışmasını başlarına yıkmıştır. Türkiye darbeye karşı destansı bir duruş örneği sergilemiştir." ifadelerini kullandı.