BARTIN (AA) - Kabagöz köyünde 50 yıldır el süpürgesi üreten 66 yaşındaki Muammer Aydın, ilerleyen teknolojiye rağmen baba mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Köyde 2 katlı evinin önünde süpürge yaparak teknolojiye direnen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süpürgecilik mesleğinin giderek yok olduğunu anlattı.

Eskiden her evde bulunan el süpürgelerinin artık rağbet görmediğini, yerlerini elektrikli süpürgelerin aldığını ifade eden Aydın, "Mısır tarlası içine diktiğimiz bitkileri kurutup, tel haline getirip ardından naylon iplerle sıkı sıkıl dikip el süpürgesi yapıyoruz. El süpürgelerini büyüklüğüne göre 3, 10 ve 15 liraya Galla pazarında satıyorum. Süpürgecilik baba mesleğim. Bu meslek bölgede artık çok az kişi tarafından yapılıyor." diye konuştu.

El süpürgelerinin evlerden çok ev çevresinde yapılan temizlik işlerinde kullanıldığını ifade eden Aydın, Bartın'ın köylerinden bazen de Gebze'den aldığı süpürgelerin tellerini bir araya getirerek bir temizlik aleti yaptığını söyledi.

Aydın, "Aynı zamanda çiftçilikle de uğraşıyorum. Tarladan bahçeden geldikten sonra eşim ve çocuklarım bana yardım ediyor. Boş vakitlerimizde bu işi yapmaya devam ediyoruz. Bu mesleğin artık eski tadı yok, eski imkanlar yok, olmasına da imkan yok zaten. Bu mesleği ömür yettikçe yapmaya devam edeceğim." dedi.