DEDAŞ dağıtım hizmeti verdiği bölgede benzeri görülmemiş kampanya başlattı. Bölge olarak Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı elektriğin bedelinde çok büyük bir indirim uygulayacak.
Dicle EDAŞ, 26 Mayıs Salı günü başlatacağı 2015 yılı tarımsal sulama kampanyasında yüzde 75’e varan indirim oranlarıyla büyük bir fedakarlığa imza atarak, rekor bir bedelle kampanyaya çıkma ve çiftçilerin yüzünü güldürme kararı aldı. Türkiye geneline bakıldığında bu kadar yüksek oranla indirim uygulanan bir kampanya bugüne dek ilk kez gerçekleşecek. Dicle EDAŞ yetkilileri, tarımsal sulama kampanyasını bu yıl 26 Mayıs’ta başlatarak, 30 Haziran’da sonlandırmayı planladı. Şirket yetkilileri, bu yılki kampanyanın çiftçinin lehine yeniden düzenlendiğini ve bu yıl çiftçilerin, tarımsal sulamada kullandıkları elektriğin bedelinin yaklaşık yüzde 25’ini ödeyeceklerini bildirdi.

EMSALSİZ KAMPANYA
Dicle EDAŞ yetkilileri, tarımsal desteklemelerin en temel amacının çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek olduğuna dikkat çekerek, sundukları eşi benzeri görülmemiş tarımsal sulama kampanyası ile çiftçilere Türkiye’nin en indirimli elektriğini kullanma imkanı sunduklarını hedefleyecek. 2015 yılı tarımsal sulama döneminde kullanılan enerji bedeli olarak Dicle Elektrik’in talep ettiği tutarlar dönüm başına pamuk için 105 lira, mısır için 75 lira ve buğday için 25 lira olarak belirlendi. Bu noktadaki amaçlarının çiftçilerin girdi maliyetini minimuma çekmek olduğunu ifade eden Dicle EDAŞ yetkilileri, kampanyanın nitelik itibariyle tarımsal desteklemenin amacına uygun olduğunu ve bu kampanyayı hayata geçirdiklerini belirtti.

ÇİFTÇİLERDEN BÜYÜK DESTEK
Dicle EDAŞ yetkilileri, kampanyayı şirket olarak büyük fedakarlık yaparak uygulamaya soktuklarını ifade ederek, çiftçi lehine bu denli indirim uygulayan başka hiçbir enerji şirketi bulunmadığına dikkat çekti. DEDAŞ yetkilileri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tarımsal sulamada kullanılacak olan elektrik bedelinde yapılacak indirim oranı hesaplanırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, üniversiteler, ziraat odaları ve çiftçi temsilcileri gibi konunun tarafı olan farklı kesimlerin görüşleri ve hesaplamaları dikkate alındığı bildirildi. Açıklamada, "Kampanya rakamlarını memnuniyetle karşılayan çiftçilerimiz, kampanyaya büyük destek verecekler. Çünkü bu kampanya çiftçilerimiz için büyük bir fırsat. Biz de bunu göz önüne alarak şirket olarak elimizi taşın altına koyduk. Hesaplamalar neticesinde çiftçinin lehine olabilecek en yüksek indirim oranını uygulamaya karar verdik. Böylece rekor indirim oranını çiftçilerimize sunduk. Suladıkları toprakların bereketi bol olsun. Dicle Elektrik, çiftçilere sunmuş olduğu emsalsiz kampanyayla, dini hassasiyetlerin yüksek olduğu bölgede vatandaşların kaçak elektrik kullanıp harama düşmelerinin de önüne geçmek istiyor" denildi.

DİCLE EDAŞ’TAN ’KAMPANYADAN YARARLANIN’ ÇAĞRISI
Bu yıl tarımsal sulama yapan çiftçiler için uygulanacak indirimli elektrik kampanyasının 26 Mayıs günü başlayarak 30 Haziran günü sona ereceğinin altını çizen Dicle Elektrik sözcüsü çağrıda bulundu. Dicle EDAŞ sözcüsü, "Çiftçilerimizden kampanya süresi içerisinde gerekli başvurularını yapmalarını ve bu tarihi fırsattan kampanyanın bitim tarihini beklemeden faydalanmalarını istiyoruz. Türkiye genelinde elektrikle yapılan tarımsal sulamanın yaklaşık yarısının sorumluluğumuzdaki 6 ilde gerçekleşiyor. Tüm çiftçilerimizin kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesi ve sorunların yaşanmaması için kampanyaya yoğun katılım beklemekteyiz. Topraktan en fazla verimi almak ve ekolojik değerleri korumak için, gelin damlama sulamaya geçin. Vahşi sulama erozyona sebep olarak toprağın tüm verimini alıp götürüyor. Özellikle gündüz sıcaklarda sulama değil, gece sulamaya yoğunlaşalım. Suyumuzu ve elektriğimizi verimli kullanalım ki, gün geçtikçe bölgemiz çoraklaşmasın. Bununla beraber enerjiyi verimli kullanmaya başladığımızda elektrik iletim hatlarında ve trafolarda çok daha az arıza olacak ve dolayısıyla kesintiler azalacaktır" dedi.
(İHA)