Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve beraberindeki heyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’inci yılı dolayısıyla Anıtkabir’e ziyarette bulundu.
Emniyet Genel Müdürü Altınok ve beraberindeki heyet, ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ kapsamında Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e gelen heyet, mozoleye çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Ardından Altınok başkanlığındaki heyet, Misakı Milli Kulesi’ne geçerken Anıtkabir özel defterini imzalayan Selami Altınok, deftere şunları yazdı:
"Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışınızın 78. yıl dönümünde manevi huzurunuzdayız. Sizi, cennet vatanımızı korumak adına canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Önderliğinizde kazanılan şanlı İstiklal mücadelesi zaferi ile taçlanan en önemli emanetiniz Cumhuriyetin ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda rehberimiz olan ilkelerinizin yılmaz bekçileriyiz. Bu sarsılmaz inançla 15 Temmuz 2016 gecesi de Türk polisi, gerçek vatan evlatlarıyla Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi hainlerden korumuş, verilen mücadele yalnızca kendi tarihimize değil, insanlık tarihine de altın harflerle kazınmıştır. Bizler birlik ve beraberliğimizin öneminin bir kez daha kanıtlandığı bu mücadeleyle size ve ecdadımıza layık nesiller olduğumuzu gösterdik. Ebedi istirahatgahlarınızda rahat uyuyunuz. Teşkilatımız, anayasamızın temel değerlerine bağlı ve milli iradeyle seçilmiş meşru otoritenin emrinde her türlü suç ve suçluyla mücadele etmeye kararlılıkla devam edecektir. Sizi yüreğimizin en müstesna yerinde yaşatmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun."
(İHA)