Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Anıtkabir girişinde CHP’li milletvekillerine zorluk çıkarıldığı yönündeki iddialarını yalanladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “CHP Grup Başkanvekili Sayın Engin Altay, bugün TBMM kürsüsünden Anıtkabir girişinde kendisine zorluk çıkarıldığını iddia ederek görevli emniyet mensupları hakkında, ‘Ya Fetullahçı terör örgütünün mensupları ya da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumaları, bir siyasi partinin silahlı kuvvetleri, …eşkıyalık yapan, terör estiren, milletin vekillerine terbiyesizlik yapan güvenlik kuvvetleri, …AKP’nin silahlı kuvvetleri’ şeklinde ifadeler kullanarak Emniyet Teşkilatı’nı ve Emniyet Teşkilatı’nın tüm personelini hedef alan haksız ithamlarda bulunmuştur. Sayın Milletvekilinin iddiasının aksine, Anıtkabir girişinde CHP milletvekillerinin bulunduğu otobüsün içeri alınmaması veya bekletilmesinde Anıtkabir’de görevli polislerin hiçbir dahli olmamıştır. Zira her zaman oluğu gibi 10 Kasım günü Anıtkabir’de gerçekleştirilecek olan anma töreninde alınacak tedbirler Genelkurmay Genel Sekreterliği’nce belirlenmiş olup; ziyaretçi katılımlarının 07.15’te başlayıp 08.30’da bitecek şekilde planlanması kararı alınmıştır” denildi.
Anıtkabir girişinde görevli emniyet mensuplarının hiçbir şekilde Altay’a olumsuz davranışta bulunmadığının kaydedildiği açıklamada, “Anıtkabir girişinde görevli polislerin alınan kararı uygulamak ve gerekli tedbirleri almak yükümlülüğünün bulunduğu açıktır. Saat 08.45’te Sayın Altay’ın makam aracı ile CHP milletvekillerinin bulunduğu bir otobüsün Anıtkabir’in 1 No’lu Nizamiyesine gelmesi üzerine, görevlilerce kendilerine Genelkurmay Genel Sekreterliğince alınan karar hatırlatılmış ve Anıtkabir’in 08.30 itibari ile ziyaretçilere kapatıldığı ifade edilmiştir. CHP milletvekillerinin Anıtkabir’e girmekte ısrarcı olmaları üzerine konu Anıtkabir Komutanlığı’na iletilmiş ve milletvekillerimizin Anıtkabir’e girişi sağlanmıştır. Yukarıdaki iddianın aksine, Anıtkabir girişinde görev alan polislerimiz, milletvekillerimize yönelik herhangi bir olumsuz tavır ve davranış içerisinde bulunmamış; taleplerini yetkili makamlara ileterek milletvekillerimizin Anıtkabir’e girişlerini sağlamışlardır. Devletimizin temel unsurlarından biri olan Emniyet Teşkilatı, ülkemizin dört bir tarafında kamu düzeninin ve güvenliğinin tesisi, halkımızın huzur ve güveni, insan haklarının korunması görevlerini büyük bir özveriyle ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan canı pahasına yerine getirmektedir. Demokrasimize ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin kahramanca püskürtülmesinde üstün gayret gösteren, gece gündüz demeden gerçekleştirdiği çalışmalarıyla ülkemizde huzuru ve güveni tesis eden Emniyet Teşkilatımıza, onun cefakar ve fedakar personeline yönelik bu haksız ithamlar kabul edilemez. Siyasette uzun süre tecrübesi bulunan ve Grup Başkanvekilliği gibi önemli bir görevi yürüttüğü için kendisinden daha sorumlu davranması beklenilen Sayın Altay’ın haksız ithamlarını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz” ifadeleri yer aldı.
(İHA)