AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Emniyet Müdürü Ender Turan, ticari araçlara getirilen kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık Perşembe günü başlayacağını belirtti.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olduğunu hatırlattı.

Hava şartlarının gerektirmesi halinde bu sürenin bir ay daha uzatılabilmesinin Bakanlık yetkisinde olduğuna işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Yönetmeliğe göre kar lastiği kullanmaları zorunluluğu yük ve yolcu taşıyan bütün ticari araçları kapsamaktadır. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması, kamyonet, minibüs ve ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerin tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer. Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekmektedir."

Turan, yapılan denetimlerde kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sahiplerine idari para cezası kesileceğini de ifade etti.