KARABÜK (AA) - Karabük İl Emniyet Müdürlüğü telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada geleneksel suç türlerinin gelişen teknolojiyle birlikte değişim gösterdiği belirtildi.

Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı art niyetli kişilerin vatandaşları arayarak kendilerini polis, asker, hakim, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtıp, verecekleri hesap numaralarına para yatırmaları gerektiğini söyleyip insanları dolandırdıkları ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

- Hemen 155 polis imdatı arayın

"Vatandaşlarımıza telefonlarına mesaj atarak, 'saat', 'telefon' ya da 'para ödülü' kazandınız şeklinde belirterek kimlik bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini isteyerek vatandaşlarımızı mağdur etmektedirler. Bu şekilde sizi arayanlara asla itibar etmeyiniz. Sorularına cevap vermeyiniz, kişisel bilgilerinizi, kredi kartı ve hesap bilgilerinizi hiçbir kimse ile kesinlikle paylaşmayınız, durumu hemen 155 Polis İmdat hattına bildiriniz.

Hiçbir kamu görevlisi (polis, asker, hakim, savcı) sizi telefon ile arayarak para talep etmez. Banka hesaplarınızdan FETÖ/PDY/PKK terör örgütlerine veya başka örgütlere para aktarılmış şeklinde gelen telefonlara asla itibar etmeyiniz. Tebrikler 'hediye kazandınız' şeklinde gelen mesajları ciddiye almayın ve geri aramayın. Her telsiz sesi polis telsiz sesi değildir, inanmayın.

Sizi arayarak verdikleri herhangi bir hesap numarasına para yatırmanızı, telefonunuzu kapatmamanızı ve başka hiç kimseye bu konu hakkında bilgi vermemenizi istiyorlarsa unutmayın dolandırılıyorsunuz."