Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selahattin Altınok arasında terfi kavgası yaşandığı iddialarına ilişkin yapılan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bugün bir gazetenin internet sayfasında yer alan "Emniyette terfi kavgası" başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Haberde yer alan iddia, tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür. Zira, Emniyet Genel Müdürü ile İstanbul Emniyet Müdürü arasında terfi işlemleri ile ilgili herhangi bir görüşme yapılmamıştır. Yapılmayan bir görüşmenin içeriği de olamaz" denildi. Emniyet Hizmetleri Sınıfı personelinin rütbe terfi işlemlerinin, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ve ilgili yönetmelikte yer alan usul ve esaslar doğrultusunda aleni, objektif ve eşit koşullarda yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kanunun öngördüğü yazılı ve sözlü sınavlar bilimsel çerçevede yapılmış ve hizmetiçi eğitime başlanılmıştır. Kanun hükmü gereğince, yapılan sınav aşamalarında başarılı olan adaylar hakkında terfi kararı, Emniyet Teşkilatının en üst yönetim kadrosundan oluşan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu ile Merkez Değerlendirme Kurulu tarafından verilmektedir. Bu Kurullar, terfi edecek personelin bulunduğu rütbedeki performans puanı, başarı ve üstün başarı belge bilgilerini, mesleki bilgi, beceri ve davranışları ile geçmiş hizmetleri, bulunduğu rütbede adli ve disiplin soruşturma ve ceza bilgileri ve sınavlar sonucunda elde ettiği başarı durumlarını dikkate alarak personelin liyakat koşullarını değerlendirerek terfi konusunda karar vermektedir."
(İHA)