DÜZCE (AA) - Bebekken evlerinde çıkan yangında vücudunda ve yüzünde oluşan ileri derece yanıklar nedeniyle geçirdiği ameliyatların ardından hayata tutunan kadın, yorucu süreçte yanında olan yardım derneğinin faaliyetlerinde gönüllük yaparak muhtaçlara ulaşıyor. 

Yirmi yıl önce yaşanan yangının izlerini vücudunda taşıyan Melike Sivrikaya (20), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği'nin maddi ve manevi büyük desteğini gördüğünü söyledi.

Sivrikaya, yüze yakın ameliyat sonrası yüzünün son halini aldığını ve artık sokağa çıkarken rahatsızlık duymadığını vurgulayarak, "Kendime olan öz güvenim yerine geldi. Bugünlere ulaşmamdaki en büyük faktör, yardım kuruluşunda bulunan arkadaşlarım ve dernek yöneticilerimiz. Onların sayesinde bugünlere ulaştım" dedi.

"Yardım" kavramının sadece maddi anlamda algılanmaması gerektiğini anlatan Sivrikaya,  şunları söyledi:

"Yardım etmek, muhtaçlara el uzatmak çok güzel bir duygu. Daha çok yardıma muhtaç olan insanlar var. Onlara da ben el uzatmak isterim. Bendeki mutluluğu onlar da yaşasın isterim. Maddi gücüm olmamasına rağmen derneğe ulaştırılan, gıda, giyecek, kırtasiye ve yakacak paketlerini koliliyor, araçlara yüklüyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ben de bana düşen görev neyse yerine getiriyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Derneğin yardım gönüllülerinden Dilek Şen de Melike Sivrikaya'nın kendilerine yardım istemek için değil iş aramak geldiğini belirterek, şunları belirtti:

"Birçok yere iş için müracaat ettiğini ancak yüzünün görüntüsünden ötürü işe giremediğini söyledi bize ve bizden bu konuda yardım istedi. İşe girip ameliyatını kendisi yaptırmak istiyordu. Biz de tanışıp, konuştuktan sonra ameliyatını yaptırmaya karar verdik. Melike'de en çok hoşumuza giden yön kendisine olan öz güveni, Kendisiyle barışık olması." 

Ameliyatlarının sona ermesinin ardından Sivrikaya'yı işe yerleştireceklerini aktaran Şen, "Bizim yardım faaliyetlerimizde yanımızda olmak istedi ve gönüllülük yapıyor. Her ne iş verirsek yerine getirmeye çalışıyor. Onun güler yüzü bizi çok sevindiriyor" diye konuştu.