BARTIN (AA) - FAİK EREZ - Bartın'da yaşayan bedensel engelli Şinasi ve görme engelli eşi Zülfiye Akışık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından bu yana meydanlarda demokrasi nöbetine devam ediyor.

Üç yıl önce hayatlarını birleştiren engelli çift, Cumhuriyet Meydanı'nda tutulan demokrasi nöbetine darbe girişiminin ilk gecesinden beri katılıyor.

Şinasi Akışık (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında İstanbul'da geçirdiği trafik kazası sonucu omuriliğinde oluşan hasar nedeniyle yürüyemediğini söyledi.

Darbe girişiminin ilk gecesinden itibaren eşiyle meydanlardan ayrılmadıklarını ifade eden Akışık, "Allah hainleri kahretsin, belalarını versin. Bizim ülkemize bu yapılamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ölümüne kadar arkasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman 'Demokrasi nöbeti.' bitti derse, o zaman meydanlardan çekiliriz." diye konuştu.

Akışık, hem eşi hem de kendisinin engelli olmasına rağmen meydanlara geldiğini vurgulayarak, "Bu darbecilere, hainlere ve şerefsizlere bu ülkeyi bırakmayacağız. Bizler 7'den 70'e bu ülkeyi vatan hainlerine yedirtmeyeceğiz. Sonuna kadar devlet büyüklerimizin arkasındayız. Darbe gecesi hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bu, bir katliamdı, başka bir şey değildir. Bu hainlere göz açtırılmamalı. Bu darbecilerin idamını istiyorum." ifadelerini kullandı.

- "Sürünerek meydanlara gelirim"

Zülfiye Girgin Akışık (43) da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye'nin sonuna kadar yanında olacaklarını anlattı.

Doğuştan görme özürlü olduğunu aktaran Akışık, şunları söyledi:

"İki gözüm görmüyor ama ayaklarım da olmasa bu meydanlara sürünerek gelirim. Cumhurbaşkanımızı ve çocuklarımızı kurtarmak için eşim ve ben engelli olmamıza rağmen Türkiye'yi bu darbeci kahpelere bırakmayacağız. Darbe akşamı şoke olduk. Kötü bir olaydı. Onlar amaçlarına ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar da onların idamını istiyorum."

Akışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini belirterek, "Ülkemizi bölmek istediler. Onlar amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaklar. Biz engelimize rağmen buraya geldiysek, hiç kimse bu ülkeyi onlara bırakmaz. Fetullah Gülen'in asılmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız biz engellilere sahip çıkıyor. Biz de ona sahip çıkmak zorundayız. Sahip çıkacağız da biz çok seviyoruz onu. Engelli arkadaşlarımızı da meydanlara bekliyoruz." görüşünü paylaştı.