İSTANBUL (AA) - Bağcılar'daki engelli kursiyerler, Türk Kızılayı İstanbul Bağcılar Toplum Merkezi'ni ziyaret etti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Engelliler Sarayı'nın 25 kursiyeri, 29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası'nı farklı bir etkinlikle kutladı.

Türk Kızılayı yeleği giydirilen engelli kursiyerler, yetkililer tarafından sevgi ve ilgiyle karışlandı.

Türk Kızılayı yetkilileri, engelli kursiyerlerle amblemleri olan "kırmızı ay"ı resimleyerek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Engelli kursiyerler, değişik etkinliklerde bulundukları Türk Kızılayı İstanbul Bağcılar Toplum Merkezi'nden mutlu şekilde ayrıldı.

- "Kızılay, ülkemizin yüz akı olan bir yardım kurumudur"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde Kızılay Haftası'nı kutlandığını belirtti.

Çağırıcı, yardımlaşmanın insani bir hassasiyet olduğunu vurgulayarak, bu duygunun gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Engelliler Sarayı'nda da çok anlamlı programlar gerçekleştirdiklerini aktaran Çağırıcı, "Kursiyerlerimiz, Türk Kızılayı İstanbul Bağcılar Toplum Merkezi'ne götürüldü ve kendilerine Kızılay'ın önemi anlatıldı. Kızılay, ülkemizin yüz akı olan bir yardım kurumudur." ifadelerini kullandı.