SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun'da yürütülen "Kitap Bizden Okumak Sizden" projesi çerçevesinde "Engelli Sporcular Okuyor" kampanyası başlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla hayata geçirilen proje kapsamında başlatılan kampanyaya katılan bedensel engelli sporcular, kendileri için özel yaptırılan "Engelsiz Kafeterya"da ücretsiz dağıtılan kitapları okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Engelli Sporcular Okuyor" kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Samsun'un Türkiye'ye örnek oluşturduğunu dile getiren Özyurt, "Engelli sporcu, kulüp sayısı ve engelli spor tesisi olarak Samsun, Türkiye'nin birinci ilidir. Projeyi başlattığımız Engelsiz Kafeterya'yı da engellilerimizin hizmetine bugün açtık. Buranın yapılmasında bizlere destek olan Bakan Kılıç'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kampanyada kitapların ücretsiz dağıtıldığını vurgulayan Özyurt, "Engellilerimiz, okudukları kitaplardaki bilgileri yakınlarıyla paylaşacak. Kitabını bitiren engellilerimize yeni kitap vereceğiz. Amacımız, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bunu sadece bedensel engelliler için değil, işitme ve görme engelli sporcularımız için de yapacağız." diye konuştu.

Samsun'da 147 bine yakın engelli bulunduğunu belirten Özyurt, öncelikle 5 bin sporcuya ulaşmayı hedeflediklerini, kampanyaya daha sonra diğer engellileri dahil edeceklerini kaydetti.