KASTAMONU (AA) - Doğanyurt Kaymakamlığı, 6 yıl önce geçirdiği felç sonucu yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı şekilde sürdüren 57 yaşındaki Ahmet Uçar'ın evinin yolunu asfaltladı.

Çakırlı Köyü Evşen Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Uçar, evinden ana caddeye çıkan yolun bozuk olması nedeniyle tekerlekli sandalyesi ile dışarıya çıkamıyordu.

Ailesinin başvurusu üzerine Doğanyurt Kaymakamlığı, evden ana caddeye kadar olan yaklaşık 300 metrelik yolu asfaltladı. Böylece Uçar'ın tekerlekli sandalye ile ana caddeye kolayca ulaşması sağlandı.

Uçar'ın eşi Nagihan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 6 yıl önce gemide çalışırken beyin kanaması geçirerek felç olduğunu söyledi.

Eşinin hastalığının ardından kendileri için zor bir sürecin başladığını belirten Uçar, "Eşim konuşmakta zorlanıyor. Hayatını tekerlekli sandalyede bağımlı şekilde sürdürüyor. Evimizden caddeye kadar olan yolun bozuk olması nedeniyle de dışarıya pek çıkartamıyorduk." dedi.

Yolu asfaltlayarak ulaşımlarını kolaylaştıran Kaymakamlık yetkililerine teşekkür eden Uçar, "Allah devletimizden razı olsun, kendilerine teşekkür ederim. Yolumuz yoktu, yaptılar. Şükürler olsun, artık eşimi dışarıya çıkartabileceğim." diye konuştu.

- Hayırseverlerden akülü tekerlekli sandalyeye istiyor

Uçar, eşinin fizik tedavisini sürdürecek maddi güçlerinin bulunmadığını belirterek, "Eşimi evden iki kişi zor indiriyoruz. Hayırseverlere sesleniyorum. Eşimi gezdirebilmem için akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. İnşallah hayırsever vatandaşlarımız sesimizi duyar da bize yardım eli uzatırlar." ifadesini kullandı.