ÇORUM (AA) - Çorum'da 39 bedensel engelliye Kurban Bayramı öncesinde akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı.

İl Genel Meclisi kararıyla İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 39 akülü tekerlekli sandalye, valilik bahçesinde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Vali Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Çorum'daki tüm kurum ve kuruluşların uyum ve işbirliği içerisinde çalıştığını belirterek, kurumlar arasındaki koordinasyonun kentin gelişmesine ve sorunların çözülmesine büyük katkı yaptığını söyledi.

Kaliteli işlere imza atan bir İl Genel Meclisine sahip olduklarını ifade eden Vali Kılıç, meclisteki tüm kararların oy birliğiyle alınmasının önemine dikkati çekti. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin sosyal sorumluluk projelerine de katkı yaptığını anlatan Kılıç, "Ben burada tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel çalışmalara imza atıyorsunuz. Bu millet hizmetlerin en iyisine layıktır. Gündüz oturmayacağız, gece uyumayacağız, bu millete hizmet edeceğiz. Ülkemizi yarınlara daha güçlü taşıyacağız." dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da İl Genel Meclisinin sadece kırsal alanda alt yapı çalışmalarını koordine eden bir kurum olmadığını vurgulayarak, "Sosyal sorumluluk alanında da örnek olan meclisimizi kutluyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise 39 bedensel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalyenin yanı sıra il genelindeki 4 hastaneye yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık cihaz alımı yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından hastaneler için alınan cihazlar başhekimlere teslim edildi. Daha sonra bedensel engelli vatandaşların akülü tekerlekli sandalyeleri verildi.