Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yasadışı dinlenilme iddialarıyla ilgili EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul üyeleri ve kurum görevlilerinin en kısa zamanda hukuki yollara başvuracağını ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
EPKD’dan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan haberde, 2009 yılından bu yana Emniyet İstihbarat Teşkilatı bünyesindeki paralel yapının, Kurumlarının Başkanı, kurul üyeleri ve aile bireylerinin yasa dışı olarak dinlediğine dair bilgiler yer aldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
“Büyüyen Türkiye’nin lokomotifini oluşturan enerji sektörünü ve yatırımlarını düzenlemekle görevli olan kurumumuzun, başkan ve üyelerinin illegal yapılarca farklı isimler ve metotlarla dinlenmesi ve milli güvenliğimizi ilgilendiren konuların özellikle takip edildiği iddiaları, kurumumuz tarafından ciddiyetle değerlendirilmektedir.
Bu yasa dışı olaylara karşı EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kurul üyelerimiz ve kurum görevlilerimizin en kısa zamanda hukuki yollara başvuracağını ve suç duyurusunda bulunacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
(İHA)