Bir dizi açılış ve ziyaret için Balıkesir’de olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Burhaniye programı sonrasında Gömeç ilçesinde halka seslendi.
Gömeç ilçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, bizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaktır. Kimse bu birliğimizi inşallah gölgeleyemeyecek. Biz her zaman Hacı Bektaş Veli’nin ifade ettiği gibi, bir olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Her zaman söylediğim bir şey var biliyorsunuz. Tek millet olacağız. Tek bayrağımız, tek vatanımız, tek devletimiz var. Terör ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim Rabia’mızda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla 78 milyon tek millet. Bundan taviz yok. Bayrağımız tek. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Bayrağımızın dışında bayrak asla kabul etmiyoruz. Kim böyle bir alternatif ile karşımıza çıkıyorsa, o bu millete ihanet içindedir. Kim ki bayrağımıza alternatif üretmeye kalkıyorsa, o milletimize ihanet içindedir. Onun için de onlarla sonuna kadar mücadelede kararlıyız. Bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.
Daha sonra Cumhurbaşkanlığı otobüsünden inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiçeklerle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada kendisine çiçek ikram eden çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yetkililer ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra karayolu ile Ayvalık ilçesine geçti.
()İHA)