Tokat’ta kuaförler tribal saç dövmesi üzerine yaptıkları çalışma kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in portrelerini gönüllü vatandaşların saçlarına kazıdı.
Tokat’a yurdun farklı kentlerinden gelen 23 kuaför tüm dünyada yeni bir akım olan tribal saç dövmesi üzerine düzenlenen eğitimde buluştu. Yapılan eğitimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in portreleri usta eller tarafından saçlara işlendi. 16 yıldır kuaför olan ve son 1,5 yıldır tribal saç dövmesi üzerine çalışmalar yapan Süleyman Tokgöz, istenen bir portreyi ortalama 45 dakika içerisinde saça kazıyabildiğini ifade ederek, "Şehit Ömer Halisdemir ve Cumhurbaşkanımızın portresini arkadaşların saça kazıyarak eğitim verdim. Benim için güzel ve duygulu bir çalışma oldu” dedi.
Organizasyonu düzenleyen kuaför Menderes Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şehit Halisdemir’in portresinin başarı ile saçlara kazındığını ifade ederek, “Kara kalemle bu resimleri yapmak güçken, makine ile makasla bu tür işçiliği çıkarması takdire şayan. Bunun kimse aksini ispat edemez. Sanat ötesi bir şey mutluyuz gururluyuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şehidimiz Özdemir’i başımıza tac ederiz” diye konuştu.

“BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”
Şehit Ömer Halisdemir’in portresini saçına kazıtan 22 yaşındaki Soner Duran, "Şehidimizden Alla razı olsun. Başımızın üstünde yeri var. 15 Temmuz’un en büyük kahramanı, o olmasa başımıza bir sürü olay gelirdi. Kendisine minnet borçluyuz. Allah mekanını cennet etsin” şeklinde konuştu.
Saçlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın portresini ve Türk bayrağını çizdiren 15 yaşındaki Nurullah Araz ise saçındaki portreyi onurla taşıyacağını söyledi.
(İHA)