Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 köylünün hayatını kaybettiği Tanışık köyünü ziyaret ederek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Köye helikopterle gelen Erdoğan ve Yıldırım ile beraberlerindekilere, 7 koruma helikopteri eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Çiğdem Karaaslan ile geldiği Diyarbakır’da 116 projenin toplu açılış törenine katılıp, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştuktan sonra, terör örgütü PKK’nın 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu 16 köylünün hayatını kaybettiği Tanışık köyüne geldi. Köye helikopterle gelen Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile beraberindekilere 7 koruma helikopteri eşlik etti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile beraberindekilerin bindiği helikopterin piste indiği sırada havaya aydınlatma fişeği atılması dikkat çekti. Fişeğin, olası bir duruma karşı, ısıya güdümlü füzeleri engellemek için atıldığı öğrenildi.
Helikopterden inen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile beraberindeki bakanlar, Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu araç ile Tanışık Köyü Yas Evi’nin erkekler bölümüne, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve bakanların eşleri ise kadınlar bölümüne geçti.
Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yas evine girişte, vatandaşlarla selamlaştı. Ardından yas evinde Kur’an’ı Kerim tilaveti okundu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından yas evinden ayrılarak, hayatını kaybedenlerinin defnedildiği köy mezarlığına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yas evi çıkışında yanına patlamada hayatını kaybeden vatandaşlardan birinin çocuğunu da aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın köy mezarlığını ziyareti sürüyor.
(İHA)