ZONGULDAK (AA) - Ereğli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçede 3 okulun doğalgaza dönüşümü ile bakım ve onarım ihaleleri yapıldı.

Kaymakam İbrahim Çay, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ihalenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde eğitim ve öğrenim görülen okulların tamamına yakınının doğalgaza dönüştürülmeye başlandığını söyledi.

Eğitim ve öğrenimin daha kaliteli ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten Çay, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki okullarımızın doğalgaza dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kayabaşı Alemdar ile Pestilci Ortaokulu’nun doğalgaza dönüşümü ve genel onarımı ile Aydın İlkokul/Ortaokulu’nun çatı onarım işi ihalesini gerçekleştirdik. Firmalar belirlendi, kısa sürede gerekli çalışmalara başlayacaklar. Amacımız okullarımızda eğitim ve öğrenimin daha sağlıklı daha modern şekilde devam etmesidir."