İstanbul Esenler’de yüz bini aşkın vatandaş Mehteran Takımı ve marşlar eşliğinde, ilce emniyet müdürlüğü önünden Esenler Dörtyol Meydana kadar yürüyüş yaparak ’Demokrasi Nöbeti’ tuttu.
Esenlerli vatandaşlar, ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile Esenler Esnaf Odası Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Dörtyol Meydanı’na yürüyerek, günlerdir tuttuğu ’Demokrasi Nöbeti’ne devam etti. Mahallenin bakkalı, mahallenin manavı, mahallenin berberi gibi esnaflarından oluşturulan 40 kişilik Mehteran Takımı’nın marşları eşliğindeki yürüyüşe; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır, Hüseyin Bürge, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ve Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin başta olmak üzere ilçe protokolü de katılarak yürüyüşe ve ’Demokrasi Nöbeti’ne destek verdi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklar ve meşalelerle Esenler sokaklarında görsel bir şölen oluşturan grup, Esenler Dörtyol Meydanı’nda birlik ve beraberlik mesajları vererek sabahın erken saatlerine kadar ’Demokrasi Nöbeti’ne devam etti.

“Esenler darbeye geçit vermiyor”
Bu günlerde birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler coşuyor, Esenler darbeye geçit vermiyor. Bir sloganımız var. Darbeye Geçit yok, biz buradayız. Biz bugün 100 bin kişiyle yola çıkacağımızı düşündük. Ama 150 bin, 200 bin insanımız buraya toplandı, elhamdülillah. Bu Esenler halkının duyarlılığı ve Esenler halkının kendi devletine, kendi milletine, kendi ülkesine sahip çıktığını göstermek için şu anda yüz binlerce insan burada nöbet tutuyor. Ve, bizlerde onlarla birlikte nöbet tutuyoruz. Aslında Esenler halkı hem ülkesi için hem de vatanı için riskli alanların ne olduğunu çok iyi görüyor. Ve, o riski bertaraf edebilmenin de milletin kendi gücünde olduğunu bildiği için, kendi gücünü ortaya koymak için bugün burada. Heyecanıyla ve gücüyle burada. Bu heyecan ve gücüyle Allah’ın izni ile bu darbe püskürtüldü. Püskürtülmeye devam edecek. Ve, biz tehlike geçinceye kadar, başkomutanımız tamam tehlike geçti deyinceye kadar bu meydanda nöbet tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
(İHA)