KARABÜK (AA) - Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Türker, ölümünün 19. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de yaşamını yitiren Türker için Öğlebeli Mahallesi'ndeki mezarının başında tören düzenlendi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, Türker'in kendilerine gösterdiği yolda ilerlediklerini ve ilerlemeye devam edeceklerini anlattı.

Türker'i asla unutmayacaklarını dile getiren Değirmenci, şöyle konuştu:

"Kendisi hayata gözlerini yummadan önce bizden Hak-İş, Çelik-İş, Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ve Kardemir Karabükspor'a sahip çıkmamızı istedi. Metin ağabey rahat ol. Hak-İş 500 bin üyesiyle büyümeye, Çelik-İş çizdiğin yolda ilerliyor. KARDEMİR 4 bin çalışanıyla ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Kardemir Karabükspor ise zaferden zafere koşuyor. Emanetlerine sahip çıkıyoruz, ruhun şad, mekanın cennet olsun."

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu anma törenine, Türker'in ailesi ve yakınlarının yanı sırra, KARDEMİR Yönetim Kurulu üyeleri, Kardemir Karabükspor Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı futbolcular, sendika üyeleri ve işçiler katıldı.