ZONGULDAK (AA) - Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'na (ETSO) birikmiş aidat borcu bulunan üyelerin, 31 Ekim'e kadar odaya başvuru yaparak borcunu yapılandırabileceği bildirlidi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Ağustos itibarıyla yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun'un 11. maddesinin 5. fıkrası gereği borcu bulunan oda üyelerine, borçlarını 6 taksitte ödeme fırsatı getirildiğini belirtti.

Oda üyelerinin söz konusu borçlarını taksitli ödeme yerine, peşin ödeme yapmaları halinde ise borç faizinden muaf tutulma imkanına sahip olduklarını ifade eden Tetiker, şunları kaydetti:

"Üyelerimizin 30 Haziran 2016'ya kadar olan aidat borç asıllarını peşinen veya taksitler halinde ödemek istemeleri halinde 31 Ekim'e kadar odamıza dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Peşin ödeme yapmak isteyenler, müracaat tarihinden sonra ilk taksit ödeme süresi olan 30 Kasım'a tarihine kadar aidat borç aslının tamamını ödediklerinde gecikme zamları silinecektir. Odaya olan aidat borçlarını yapılandırma kapsamında ödemek isteyen üyelerimize önemle duyurulur."