Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Mustafa Eser’in annesine ev alma hayali gerçek olurken, şehit annesi girişimlerinden dolayı Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti.
Lice ilçesinde 24 Ağustos 2016 tarihinde PKK’nın hain saldırısı sonucu 23 yaşındaki Mustafa Eser ve üç silah arkadaşı şehit düşmüştü. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Eser’in annesine ev alma hayaliyle iki yıl önce orduya katıldığı ortaya çıkmıştı. Bu acı gerçekten haberdar olan Başbakan Binali Yıldırım, hemen şehidin annesine bir ev alınması talimatını verdi. Eser’in şehit olmasından kısa bir süre sonra Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in de girişimleriyle iki hayırsever, şehit annesinin ev hayalini gerçekleştirdi. Bir araya gelen hayırseverler, anne Türkan Kalka ve üç kız kardeşe sürpriz yaptı.
Torbalı ilçesi Ertuğrul Mahallesindeki dubleks evin tapusu Torbalı Kaymakam Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez tarafından teslim edildi. Şehit annesi Türkan Kalka, bu durum karşısında ise duygu dolu anlar yaşadı.

“TEK AMACI ZATEN EV ALMAKTI”
Oğlunun ev alma hayaliyle orduya katıldığı ifade eden şehit annesi, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Kalka, “Yaptığı askerliğini bitirdi Antalya’da. Foça’da acemi birliğini yaptı zaten. Orada zaten sınavlarına falan hepsine girdi uzmanlık için kazandı geldi. Üç ayda evde kaldı iş bulamadı, araştırdı ama bulamadı. Kendi reklamcılıkla okumuştu zaten. İş bulamadığı için gitti. Tek amacı zaten ev almaktı. Rahat bir hayat yaşayayım diye. Son gün geldi, ‘Anne herhalde çağırmayacaklar’ dedi. ‘Ben bulurum gene iş’ dedi. ‘Anne güzel bir hayat yaşayayım sizi kurtarayım’ dedi. ‘Kız kardeşlerim okusun, bir evimiz olsun size bakacağım sizi çalıştırmayacağım emekli olacaksın’ dedi. Böyle niyetle girmişti. Güzel bir evimiz olsun diye. Mutlu oldum oğlumun böyle bir şey yapması çok güzel bir şey. İşte artık şehit oldu ordumuz gururluyum onunla” dedi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’A ŞEHİT ANNESİNDEN TEŞEKKÜR
Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden şehit annesi Türkan Kalka, sözlerine şöyle devam etti:
“Annelerimiz ağlamasın çocuklarımızın emeği boşuna gitmesin. Başbakanımız sağolsun onun vasıtasıyla iki tane iş adamı sağolsun böyle bir şeye vesile oldular. Çok mutluyum sevinçliyim oğlumun çünkü hayaliydi mutluyuz, kızlarım falan çok seviyorlar. Yeni evimiz çok güzel kullanışlı. Allah razı olsun. Böyle bir şey göremezdik zaten alma imkanım yok zaten böyle bir şey için.”
Şehit annesi Kalka, Kurban Bayramı sonrasında kira olan evden çıkarak yeni evlerine taşınacaklarını da sözlerine ekledi.
(İHA)