SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde Müftülük tarafından evde sağlık hizmeti alan 3 hastaya kumandalı özel dijital yatak hediye edildi.

İlçe Müftülüğü ve Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla ilçede evde sağlık hizmeti verilen 30 hasta tespit edildi. Mahallelerde görev yapan din görevlileri ve Kuran kursu öğreticileri, sağlık personelleriyle hastaları ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okudu, hastalar için dua etti.

Ziyaretler kapsamında hastaların bir kısmına yardım kartı ve gıda kolisi verildi. Durumu ağır, görme engelli ve yatağa bağımlı olan 3 kişiye de kumandalı özel dijital yatak hediye edildi.

Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, yaptığı açıklamada, tüm hastalara acil şifalar dileyerek, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hastalar değişik aralıklarla ziyaret edilip maddi manevi ihtiyaçları giderilecek." dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın da ilçedeki yatağa bağımlı kişilere hasta yatağı bulmaya çalıştıklarını belirterek, "Bilindiği üzere tam yatalak olarak tabir ettiğimiz bu hastalarımızda katlanan yatak olmadığı zaman vücutlarının hep aynı bölgesine ağırlık oluştuğu için yaralar oluşmakta ve temizlikleri yapılırken yakınları tarafından çok zorlanılmaktadır." ifadesini kullandı.

İlçe Müftülüğünce yapılan yardımların amacına uygun seçildiğini kaydeden Akın, Müftülüğe teşekkür etti.