KASTAMONU (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Madem Almanya, Danimarka, Hollanda, PKK, PYD, DEAŞ 'Hayır' diyor, vatanını seven herkesin gümbür gümbür, sandıkları patlatırcasına 'Evet' demesi lazım." dedi.

Bakan Eroğlu, Kuzey Kent Pazar Alanı'nda düzenlenen DSİ Tesisleri Temel Atma ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifika Dağıtım Töreni'nde, bakanlığın çalışmalarını anlattı.

AK Parti hükümetleri döneminde Kastamonu'ya yapılan hizmetlere değinen Eroğlu, bugün 13 baraj ve göletin temelinin atılacağını belirtti.

Devletin orman köylüsüne gereken kolaylığı sağlayacağını vurgulayan Eroğlu, "Artık 'Aman ormancı canım ormancı' türkülerini söylemeyeceksiniz. Artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Dolayısıyla her şey sizin için. Büyükşehirlere göçenler var, arazileri kalıyor, ekilmiyor. Bazı tapulu araziler boş kalmasın diye gelir getirici badem, ceviz dikilecek. Yüzde 65'i devletten, geri kalanı da vatandaşın kendisinden karşılanacak." diye konuştu.

- "Vatanını seven herkesin 'Evet' demesi lazım"

Bakan Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, millet ve devletin bekası, ülkenin ve milletin istiklali ve istikbali için "Evet" istediklerini bildirdi.

"Evet' demek için yüzlerce sebep var. 'Hayır' demek için sebep yok." diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinde Türkiye'de her şey çok hızlı yürüyecek. Kararlar çok hızlı alınacak. Türkiye'de refah seviyesi hızla artacak. Avrupa bizden önce bunu fark etti. 'Türkiye çok büyüyor çok gelişiyor, 'hayır' deyiniz' diye Alman gazeteler manşet atıyor. Maksatları Türkiye'nin hayrına değil. Madem Almanya, Danimarka, Hollanda, PKK, PYD, DEAŞ 'Hayır' diyor, vatanını seven herkesin gümbür gümbür, sandıkları patlatırcasına 'Evet' demesi lazım."

Yeni sistemle Türkiye'nin istikrara kavuşacağına işaret eden Eroğlu, "Tek vatan, tek millet, tek devlet için kararımız 'evet'. 'Evet' çıktığında artık Türkiye'de istikrar olacak. 1923'ten bugüne kadar 65 hükümet kurulmuş. Ortalama bir hükümetin ömrü 16 ay. Bizim dönemi çıkartırsanız 10 ay. 45 günlük hükümetler var." ifadesini kullandı.

Eski Türkiye'nin yönetim sistemi nedeniyle birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Eroğlu, "Eski Türkiye'de bu yönetim sisteminin aksaklıkları nedeniyle dışarıya borçlandık. Döviz olmadığı için petrol kuyrukları uzaydan gözüktü. Neredeyse memur maaşlarını ödeyemez hale geldiler. Vatandaştan para topladılar. Bunlar kötü yönetimin, istikrarsız koalisyonların olduğu hükümetlerin neticesidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesislerin temeli atıldı, Orköy kredi sertifika dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene, Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.