Şefkat-Der üyesi bir grup, sokakta yaşayan vatandaşların sıkıntılarına dikkati çekmek için "2’inci Evsizler İçin Bir Gece Sokakta Yaşama” etkinliği düzenledi.
Şefkat-Der tarafından evsizler için bir gece sokakta yaşama etkinliğinin 2’incisi gece saat 23.00 ile 06.00 arasında Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bir grup evsizle birlikte Galatasaray Lisesi önünde toplanan Şefkat-Der üyesi 20 kişi, ellerindeki döviz ve pankartlarla yetkililere seslendi. İki evsiz ise grubun önündeki kartonların üzerinde üstlerine battaniye alarak oturdu. Basın açıklaması yapan Şefkat-Der gönüllüsü Aze Sibel Çopur, “Sokaklarda yaşam mücadelesi veren evsizlerimiz için bir gece sokakta yaşama etkinliğini düzenlememizin nedeni, sokakta yaşam mücadelesi veren evsiz insanlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, kimsenin sokakta yaşamaya başlamaması için gereken tedbirlerin alınması, 81 ve bağlı ilçelerde 365 gün 6 saat hizmet vererek, evsizler evleri, yurtları, misafirhaneleri, gece barınakları, çorba salonları ve kafeteryaları açarak güçlü bir dayanışma sağlanması amacındayız. Acilen gereken çalışmalar yapılıncaya kadar acilen misafirhanelere ve gerekirse pansiyonlara yerleştirilmelidir. Camiler de ruhuna uygun olarak kullanıma açılmalıdır” dedi.

“DEVLET YETKİLİLERİNİ BİR GECE DIŞARIDA YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM”
Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ise, “Devlet yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı başta olmak üzere tüm devlet yetkililerini yağmurda ve fırtınada bir günlüğüne dışarıda yaşamaya davet ediyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir bölümünün evsizlere açılmasını özellikle istiyoruz. Bu saray milletin sarayıysa o halde sarayı evsizlere aç ve bu konuda samimiyetini göster diyoruz” ifadelerini kullandı.

“CAMİLERİN ALT KATLARININ EVSİZLERE AÇILMASINI İSTİYORUZ”
Bulan, “Örtülü ödenekten evsizlere yurt istiyor, barınma olanaklarının sağlanmasını istiyoruz. Sayın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bir açıklama yaptı ve dedi ki; ‘Camiler evsizlerin sığınması gereken ilk mekanlar olmalı.’ Peki bunu kim sağlayacak? Bir genelge yayınlayarak camilerin alt katlarını evsizlere tahsis et. Bu bu kadar zor bir şey değil. 7 Haziran milletvekili seçimlerinde bir evsizi bağımsız milletvekili adayı olarak göstermek istiyoruz. Sokakta yaşayan bir evsizimizi Meclis’e göndererek anlamlı bir mesaj vermek istiyoruz” diye konuştu.
Grup sabah 06.00’a kadar eylemini sürdürürken, Şefkat-Der tarafından sokakta yaşayan vatandaşlara çorba ikram edildi. İstiklal Caddesi’nde yerde çorbasını içen küçük bir çocuk ise yürekleri burktu.
(İHA)