Miraç Kandili’nde vatandaşlar Eyüp Sultan Camii’ne akın ederek geceyi namaz ve duayla eda etti.
İslam aleminin Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra 4’üncü kutsal mekanı olan Eyüp, her yıl olduğu gibi bu sene de Müslümanların buluşma noktası oldu. Eyüp Sultan Camii’ne gelen binlerce Müslüman, Miraç Kandil’ini namaz ve duayla eda etti. Eyüp Belediyesi tarafından akşam namazı öncesi ve sonrası vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu. Pilav kazanının başına geçen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın vatandaşlara kavurmalı pilav ikram etti. Öte yandan Eyüp Belediyesi Mehter ekibi de mini bir konser vererek ilçeye gelen vatandaşlara müzikal bir gösteri sundu.

"UMARIM BU KANDİLLER, BİRLİĞİMİZE, BERABERLİĞİMİZE VE BARIŞ’A VESİLE OLUR"
Miraç Kandil’inde vatandaşlarla bir arada olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Her kandilde burada vatandaşlarımıza yetirebildiğimiz kadar kavurmalı pilav dağıtıyoruz. Bu bir gelenek haline geldi. İnsanlarımız geliyorlar, oruçlu olanlar var, pilavlarını yiyorlar, namazlarını kılıyorlar, dualarını ediyorlar. Bu anlamda kandili idrak ediyorlar. Aynı zamanda Ramazan yaklaşıyor. Dolayısıyla bu dönemlerde Eyüp Sultan’ımız yoğun bir şekilde ziyaretçi alıyor. Bizlerde belediye olarak ziyaretçilerimizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Umarım bu kandiller, birliğimize, beraberliğimize, barışa vesile olur. Tüm memleketimize ve dünyamıza huzur gelir diye dua ediyorum" şeklinde konuştu.
Ayfer Özdemir adlı vatandaş ise, "Eyüp Sultan’ı çok seviyorum. Buraya gelince içim huzur doluyor. Allah herkesin dualarını kabul etsin. Çocuklarımıza, hastalarımıza, bütün dertlilere deva versin, Allah’ım. Anne babama dua etmeye geldim. Hayrımı dağıtmaya geldim" dedi.
(İHA)