ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 22 yıldır Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan takımın renklerine boyanan çeşme, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarınca siyah beyaza boyandı.

İlçeye bağlı Şamlar köyünde, her yıl şampiyon takımın renklerine boyanan çeşme, bölgede yaşayanlarca "fanatik çeşme" olarak adlandırılıyor.

22 yıldır Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan takımın renkleriyle bezenen çeşme, bu yıl da Beşiktaş'ın şampiyonluğunun ardından, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'lu 4 taraftar tarafından siyah beyaz renklere boyandı.

Köy sakinlerinden Mehmet Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneği 2016'da da sürdürdüklerini belirterek "Çeşmenin boyanması, tabelası takılma işlemleri 4 gün sürdü. Şampiyonluk Beşiktaş'a hayırlı olsun. Bu çeşmeden Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor taraftarı da su içiyor. Tüm Beşiktaşlı oyuncuları, teknik direktörümüzü, başkanımızı ve dernek yöneticilerini gelip bu çeşmeden su içmeleri için bekliyoruz." dedi.

Çeşmeyi boyayanlardan Yaşar Gül, Trabzonspor taraftarı olduğunu ifade ederek "Bu çeşme böyle olduğu için gurur duyuyorum. Fanatik çeşmenin bordo mavili renklere boyanacağı günü, o şampiyonluğu Trabzonspor'dan bekliyoruz. Ersun Yanal takımın başına geldi. 32 yıldır şampiyon olamadık, artık yeter. Seneye Allah nasip edersek şampiyon biz olacağız. Yazık günah bize de. Şu çeşmeyi Trabzonspor renkleri ile boyamak istiyoruz" diye konuştu.

Çeşmeyi boyayan Beşiktaşlı Mehmet Gül, Fenerbahçeli Ramazan Kulay, Galatasaraylı Şaban Yamaner ve Trabzonsporlu Yaşar Gül, fanatik çeşmenin önünde poz verdi.