TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türkiye ve Fas'ın, barış ve insanlık konusunda ortak hedefleri ve duyguları olduğunu söyledi.

Öz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Fas-Türkiye Parlamentoları Dostluk Grubu Heyeti Başkanı ve Fas Milletvekili Rakya Eddarhem ve beraberindeki heyetle, bir otelde organize edilen yemekte bir araya geldi.

Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nun da yer aldığı yemekte konuşan Vali Öz, ziyareti Türkiye ile Fas arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli gördüğünü belirtti.

Abdil Celil Öz, Fas ve Türkiye arasında tarihi çok eskilere dayanan ortak bir kültür ve medeniyet birlikteliği bulunduğunu vurgulayarak, "İki ülke arasında günümüzde de siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önemli iş birlikleri yapılıyor. Türkiye ve Fas'ın, barış ve insanlık konusunda ortak hedefleri ve duyguları var. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar ve kargaşalar karşısında birlikte atacağımız adımların önemi daha da artıyor." dedi.

Eddarhem ve beraberindekilerin ziyaretinin önemine işaret eden Öz, ziyaretin, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine vesile olacağına inandığını dile getirdi.

Rakya Eddarhem ise misafirperverlikleri dolayısıyla Vali Öz ve Köseoğlu'na teşekkür ederek, "Türkiye-Fas Dostluk Grubu olarak Trabzon'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Her iki ülke arasında kader birliği ve dostluk var. Sosyal, ekonomik ve siyasi alanda da iş birliği yapmamız çok önemli. Bu iş birliklerinin daha ileriye taşınması için gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Fas'ta "Trabzon'un gönüllü elçileri" olacaklarını ve Trabzon ile Fas'taki birer şehrin kardeş şehir olmasını istediklerini anlatan Eddarhem, iki ülke arasında her alanda iş birliği yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Eddarhem'e gümüş telkari işlemeli fincan takımı, Eddarhem de Öz'e çeşitli hediyeler verdi.

Faslı iş adamlarının da yer aldığı heyet, 2 gün şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecek ve çeşitli incelemelerde bulunacak.