Halep’te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Özgür-Der üyesi bir grup, Cuma Namazı’nın ardından Fatih Camii avlusunda toplanarak Halep’te yapılan katliamlarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi sık sık tekbir getiren yaklaşık 150 kişilik grup, İran, Rusya ve Amerika aleyhine slogan attı.
Sloganların ardından gıyabi cenaze kılındı. Gıyabi Cenaze namazının ardından grup adına konuşma yapan gazeteci Kenan Alpay, "Gönlümüz, 5 yıldan beri Suriye’ye sadece selamlar, dualar, battaniyeler, ilaçlar ve un çuvalları yollamakla iktifa etmeye razı değil. Gönül isterdi ki 5 yıldan beri Suriye halkı üzerine ölüm yağdıran katil Esed ordusuna, katil Rusya Ordusu’na, katil Amerikan Ordusu’na karşı Suriyeli kardeşlerimize uçaksavarlar, tanksavarlar gönderelim. Çünkü Suriye halkının, muhtaç olduğu şey cesaret değil. Suriye halkının muhtaç olduğu şey iyi savaşçılar değil. Suriye halkının muhtaç olduğu şey sadece dünyaya ve Ortadoğu’ya keyfince hükmetmeye çalışan emperyalist ordulara karşı sadece ve sadece donanımlı silahlardır. Rusya, Amerika, İran ve Esed Ordusu birleşip Halep’i vuruyorlar, Halep’te hastaneleri, fırınları, mescitleri, okulları, mültecilerin yaşadığı kampları vuruyorlar” dedi.

"HALEP’TE YAŞANANLAR SOYKIRIMDIR"
Halep’te yaşananları soykırım olarak niteleyen Alpay,” Bu bir soykırımdır. Bu basit bir işgal girişimi değil. Bu işgal girişimini aşan, katliamın ötesine geçen, insanlığa karşı işlenen soykırımların sonuncusu olarak karşımızda duruyor” ifadelerini kullandı
Terör örgütü PKK’nın emperyalistlerin taşeronu olduğunu belirten Alpay,”PKK, tıpkı Esed rejimi gibi Lübnan Hizbullahı gibi emperyalizm adına Suriye’de bir ameliyat gerçekleştirmeye çalışıyor. Ama Esed’e Rusya’ya, İran’a, Amerika’ya geçit vermeyen Suriye ve Türkiye halkı PKK’ya da asla geçit vermeyecektir” dedi.Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)