ORDU (AA) - Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksit ödemelerine başlandığını ve vatandaşların mağdur olmaması için ödemelerini zamanında yapması gerektiğini söyledi.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatsa Vergi Dairesi Müdürlüğüne kayıtlı 20 bin aracın olduğunu söyledi.

Motorlu taşıt vergilerinde bir miktar artış olduğunu ifade eden Sarı, "2015 yılı ile birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,11 artarken, ilk taksit ödemeleri de başladı. Mükelleflerin, MTV'de ilk taksiti yatırmak için az bir süreleri kaldı. MTV, her yıl Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor" dedi.

Sarı, 31 Ocak 2015’in hafta sonuna denk geldiği için ödeme süresinin 2 Şubat'ta son bulacağını söyleyen Sarı, "MTV'de ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Ödeme için son tarih 2 Şubat 2015 oldu. Bu süre içinde ilk taksit yatırılmazsa, faiz işlemeye başlayacak. Bu arada bankalar da MTV ödemelerinde kolaylık sunuyor. Bankalar, düzenledikleri kampanyalar kapsamında kredi kartıyla MTV ödemesi yapanlara, taksit imkanı sunuyor. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen vatandaşlar dairemize gelerek bizlerden yardım alabilirler. Her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu