ORDU (AA) - CHP Fatsa İlçe Teşkilatı tarafından "OHAL, KHK ve hukuk" konulu panel düzenlendi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Fatsa Kültür Sarayı'nda tertiplenen panelde yaptığı konuşmada, darbe girişimin partilerin ve halkın bir olmasıyla geri püskürtüldüğünü belirtti.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çoğu insanın kafasında soru işareti bulunduğunu ileri süren Cihaner, şöyle konuştu:

"Soruşturmalar sürüyor ve ifadeler bir bir ortaya çıkıyor ancak darbenin gerçekliği noktasında kafam çok rahat. İlk günden itibaren ben 15 Temmuz darbe girişiminin Ordu'nun içerisinde yapılan Fetullahçı yapı tarafından gerçekleştirildiğine kanaat getirmiştim. Çünkü darbenin öncesinde FETÖ köşeye sıkışmıştı. Tahminlere göre 150 ile 200 milyar dolar arasında geliri olan Türkiye'de her yere yuvalanan ve dünya çapında okulları bulunan bir örgütün kendisinin tasviyesini hiçbir şey yapmadan bekleyemezdi. Kaleme alınan yurtta sulh bildirisine muhalefet partileri destek vermeyeceğini açıklayınca bu darbe girişimi başarısız oldu."

CHP İlçe Başkanı Onur Çam da paneli düzenleme imkanı buldukları için mutlu olduklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi cumhuriyet tarihinin en kara gecesinin yaşandığını ifade eden Çam, "O gece yaşanan darbe girişimi, aramızdaki sosyal ve siyasi farklılarımızı bir kenara bırakmamıza ve bir bütün olarak hareket etmemize vesile oldu. Her ne kadar farklılarımız olsa da konu devletin ve milletin birlik ve bütünlüğü olduğu zaman daha hassas davranmamız gerekir. Yalnız alınacak önlemlerin hukuk kurallarına ve demokratik haklara uygun olması ve bu çerçevede adımlar atılması gerektiğini bir kere daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından panel, katılımcıların Cihaner'e sorularıyla devam etti.

Panele, Fatsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Baş, Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, CHP İl Başkanı Atilla Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.