ORDU (AA) - Fatsa Belediyesince yapımına başlanan ve yüzde 60'ı tamamlanan huzurevi binasını, büyükşehir belediyesi tamamlayacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, huzurevi binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'dan projenin detayları ve son durumu hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatsa Belediyesinin talebi üzerine devraldıkları huzurevi binasını öngörülen zaman içinde bitireceklerini belirtti.

Sosyal belediyecilikte örnek çalışmaları olan Fatsa Belediyesinin, gayet olumlu ve iyi niyetli bir düşünceyle 3 yıl önce huzurevi projesinin inşaatına başladığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi.

"Ancak büyükşehir sürecinden sonra maddi anlamda bir takım zorluklarla karşılaşmaları nedeniyle geriye kalan kısmının yapımını bizim üstlenmemizi talep ettiler. Biz de bunu kabul ettik. Aradan geçen süre içinde Fatsa Belediyemiz yaklaşık 1,5 milyon lira harcadı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 720 bin lira destek olmak suretiyle inşaatı yüzde 60 seviyesine getirdik. Ancak her yönüyle hazır hale gelmesi için yapılan yatırımın bir buçuk katı daha bir yatırıma ihtiyaç var. Projeyi belirlenen takvim çerçevesinde bitirmeye çalışacağız. Bitirdikten sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devretmeyi düşünüyoruz."

Projenin tamamlanmasıyla 60 vatandaşın rahat bir şekilde sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği modern bir huzurevi binasını Fatsa ilçesine kazandıracaklarını vurgulayan Yılmaz, "Fatsa gibi hinterlandı büyük bir ilçede bu kapasite ve donanımda bir huzurevine gerek duyuluyordu. Allah kimseyi düşürmesin ama gelişen toplumumuzda maalesef bu türlü birimlere de günden güne ihtiyaç fazlalaşıyor. Sosyal belediyecilikte iyi bir örnek olan Fatsa Belediyemizin bize devrettiği bu projenin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Yılmaz, huzurevi yapımına hayırsever vatandaşların da katkı sağladığına dikkati çekerek, "Huzurevimizin bu seviyeye gelmesinde kamu imkanlarıyla birlikte hayırsever vatandaşlarımızın katkıları da etkili oldu. Bundan sonra da olacağını düşünüyorum. Bina yapıldıktan sonra hayırseverlerin isimlerini farklı mekanlara vermek suretiyle yaşatacağız. Bu çerçevede hayır sahibi hemşehrilerimize de şimdiye kadarki yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.