İstanbul’da FETÖ bağlantısı tespit edilmesi üzerine polis baskınından önce yurt dışına kaçan iş adamının İzmit Akmeşe’deki villalarında örgüte ait belgelerin imha edilmesini bekçi önledi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesi Akmeşe’de FETÖ/PDY üyesi olduğu tespit edilen iş adamına ait villada bulunan ve imha edilmek istenen örgütsel dokümanlara, villadaki bekçinin ihbarı üzerine jandarma ekiplerince el konuldu. Edinilen bilgiye göre, Akçeşe Kuşcubaşı Eşref Sencer Caddesi üzerindeki villanın sahipleri, boş villada bekçi olarak görev yapan F.E.’den evlerde bulunan bazı belgelerin imha edilmesini istediler. Bunun üzerine şüphelenen bekçi F.E. durumu Akmeşe Jandarma Karakoluna bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri yaptıkları incelemelerde, FETÖ/PDY’ye ait yakılarak imha edilmek üzere olan 21 kaset, 41 ajanda, bin 90 sayfa dokümana el koydu.
Jandarma ekipleri yaptıkları soruşturmada ise villanın İstanbul’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan ve Maltepe’de bulunan restoranlarında yapılacak arama öncesi yurt dışına kaçtığı belirlenen Mehmet G. ve kardeşlerine ait olduğunu tespit etti. Jandarma tarafından el konulan belgeler daha sonra İstanbul’a götürülerek adli makamlara teslim edilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)