Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitapların gençleri zehirlediğini belirterek, evlerden temizlenmesi gerektiğini söyledi. Büyük, içerisinde ayet bulunan kitapların hürmeten çöplere atılmaması gerektiğini ifade etti.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL nedeniyle birçok şehirde Fetullah Gülen’e ait kitaplar çöplere, derelere, ormanlara ve yollara atılıyor. FETÖ örgütüne ait kitapların yanı sıra bazı kişilerin tefsirleri ile hadis ve hatta Kuran’ı Kerim’lerin çeşitli yerlere atılması tartışmalara yol açtı. Konuyla ilgili uyarıda bulunan Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük vatandaşları bilgilendirdi.

"GENÇLERİ ZEHİRLEDİLER"
FETÖ’nün uzun yıllardır evlere giren kitaplarının zehir saçtığını söyleyen Büyük, şunları söyledi: "15 Temmuz felaketini milletimize, devletimize yaşatmak isteyen FETÖ örgütü uzun yıllar boyunca özellikle yazılı basınla, neşriyatla, dergilerle, kitaplarla malesef vatandaşlarımızın evlerine girmeye çalıştı. Vatandaşlarımızı yazmış oldukları eserlerle, yazılarla zehirlemekle uğraştılar ve bir takım vatandaşımızı, özellikle gençlerimizi zehirlediler."

"İLERİDE DAHA BÜYÜK ACILAR YAŞAMAMAK İÇİN BU KİTAPLAR TEMİZLENMELİ"
Vatandaşların bundan sonraki süreçte dikkatli olması uyarısında bulunan Müftü Vekili Büyük, "Özellikle evlerimizde, varsa kütüphanelerimizde FETÖ örgütüne, FETÖ örgütünün elebaşına ait bu kitapların çocuklarımızı daha fazla zehirlememesi için ayırt edilmesi ve temizlenmesi gerekiyor. İleride daha büyük acılar yaşamamak için bunların kütüphanemizden mutlaka kaldırılması gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

"İÇERİSİNDE AYET BULUNAN KİTAPLAR HÜRMETEN ÇÖPE ATILMAMALI"
Çöplere atılan kitaplarla ilgili müftülüğe çok sayıda şikayet geldiğini söyleyen Büyük, "Son zamanlarda müftülüğümüze gelen bir takım şikayetlerden anlaşıldığı üzere tefsir, hadis kitaplarından veya Kuran’ı Kerim’lerden çöplere atılanların varlığından bahsedilmekte. Ayetlere hürmeten böyle çok da sağa sola atmadan imha etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KUR’AN-I KERİM’LERİ YAKMAK DOĞRU DEĞİL"
Kur’an’ı Kerimler’in yakılmasının doğru olmadığının altını çizen Celal Büyük, "Bu konuda bizim dikkat etmemiz gereken husus da kullanılmayan Kuran’ı Kerim’ler ayak basılmayan, aynen bir insanın defni gibi tenha yerlere defnedilmelidir. Bunları yakmak kesinlikle doğru değildir. Tefsir ve hadis kitapları için bunu yapamıyorsak yakılmak suretiyle küllerinin ayak basılmayan yerlere bırakılması gerekmektedir" dedi.
Vatandaşların dini konuda doğru kaynakları tercih etmesi gerektiği önerisinde bulunan Büyük, "Bizim temel kaynağımız Kur’an’ı Kerim’dir, Peygamber efendimizin sözleri, hadisleridir. Bu çerçevede okuyacağımız kitapları iyi tercih etmeli ve evlerimizde bu kitaplara yer vermeliyiz. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın dini yayınlarını tercih etmek öncelikli hedefimiz olmalıdır" diye konuştu.
(İHA)