BOLU (AA) - Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Genel Başkanı Muzaffer Kala, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yapılan görevden ihraçların ardından kamuda gerçekleştirilecek yeni alımlarda adaletin sağlanması ve devlet düşmanlarının buralara girmemesi için azami gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

DESK Genel Başkanı Kala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ darbe girişimiyle, Türkiye'de arzu edilmeyen, devlet ve ülkenin geleceği açısından şu ana kadar görülmemiş bir olay geliştiğini söyledi.

DESK olarak 15 Temmuz akşamı 81 ilde bulunan temsilciliklerine, "darbeye karşı seçilmiş hükumetin yanında olma" çağrısı yaptıklarını aktaran Kala, seçilen hükumet ve milli iradenin yanında darbeye karşı durduklarını dile getirdi.


- "FETÖ üyeleri kamu ve özel sektörden ayıklanmalı"

Kala, darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler sonucu OHAL ilan edildiğini anımsatarak, "Örgüt üyelerinin temizlenmesi gerekir. Ama devlet, devlet devletliğini yapmalı ve 'yaşın yanında kuru yanmamalı.' Görevden uzaklaştırma ve ihraçlarda özen gösterilmeli, bunlar dikkatle ve hukuk çiğnenmeden yapılmalı." dedi.

FETÖ ile mücadele esnasında art niyetli olarak ya da bazı örgüt üyelerinin kendini kamufle etmek için hedef şaşırtabileceğini savunan DESK Genel Başkanı Kala, şunları söyledi:

"Ülkemizde 50 bin kamu görevlisi görevinden ihraç edildi. Kişisel ihtiraslar ve iftiralarla ya da kamufle olma amaçlı iftira edilmesi sonucu suçsuzların da bu listelere dahil olduğuna inanıyorum. Daha sonra devlet ve devletin görevlilerinin, haklı ile haksızı ayırt etmek suretiyle haksızlığa uğramış kişilere iade-i itibarda bulunacağına inanıyorum."

"FETÖ üyeleri kamu ve özel sektörden ayıklanmalı." diyen Kala, "Kamuda yapılacak yeni alımlarda adaletin sağlanmasını, devlet ve millet düşmanlarının kamuya girmemesi için azami gayret gösterilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.


- Taşeron işçiler sorunu

Taşeron işçilik konusuna da değinen Kala, Taşeron işçilerin istihdamı konusunun "kangren haline geldiğini" savunarak, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Kala, bu alanda daha önce hazırlanan kanun taslağının yasalaşmadığını anımsatarak, konuşmasını sürdürdü:

"Taşeron işçilerle ilgili bir kanun taslağı yapılmıştı. Bunlar ne memur, ne işçi, ne sözleşmeli, ne de mevsimlik işçi olacaktı. Hepsinin dışında beşinci bir grup olacaktı. Çalışırken memur gibi çalışacak, ücretini alırken de işçi gibi alacaklardı. Ancak yasalaşmadı. Taşeron işçilerimizin haklarının aranması için hükumetin düzenleme yapması gerekir. Çünkü bu emekçi kardeşlerimizin ücretleri ilden ile kurumdan kuruma çok farklılık göstermektedir. Bu farlılık arasında da bazen uçurum olmaktadır. Bazısı asgari ücret alırken bazıları bunun birkaç katı alabilmektedir. Bunun ortak bir noktada buluşması, makasın iki ucunu birbirine yaklaştırılarak taşeron işçi ücretlerinin arasındaki uçurumun kaldırılması gerekir."