ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye karı ve kocanın, Trabzon, Giresun ve Ordu'da görev yapan hakimlerin maaşlarını aylık olarak topladığı ortaya çıktı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında tutuklanan Y.B. ve H.B'nin, hakimlerle yakından ilgilenerek, 'himmet' adı altında para topladıkları belirlendi.

Soruşturmada, Trabzon'da yaşayan çiftin, Giresun ve Ordu'daki hakimlerle de görüşerek aylık toplantılar gerçekleştirdikleri, FETÖ'yle bağlılıklarını koparmak istemedikleriyle yakından ilgilendikleri, dini konular hakkında bilgiler vererek, kitap okuma saatleri de düzenledikleri tespit edildi.

FETÖ zanlısı çiftin, ziyaretleri sırasında bekar ve evli hakimlerden "himmet" adı altında maaşlarından pay aldıkları da ortaya çıktı.

Hakimlerin sorumlusu olduğu belirlenen çiftin, bekar olan hakimlerin yüzde 15, evlilerin yüzde 10, mesleğe yeni adım atanların ise ilk maaşının tamamının örgüte hibe edilmesini sağladıkları anlaşıldı.

FETÖ zanlısı Y.B. ile H.B'nin, örgütün şifreli haberleşme programı olan ''ByLock'' programını da kullandığı öğrenildi.

- Hakim, semt imamlığı yapmış

Öte yandan soruşturma doğrultusunda, Ordu'da tutuklanan bir hakimin de "semt imamı" görevinde bulunduğu bildirildi.

"Tarık" ismiyle örgütte tanınan hakimin, 5 evin sorumluluğunu üstlenerek örgütte görev aldığı, hakimliğe hazırlanan öğrencilerin kaldığı evleri düzenli ziyaret ettiği, hakim adaylarının stajlarını memleketleri dışındaki bir ilde gerçekleştirmesini sağladığı belirtildi.

Ordu'da görev yapan sözde semt imamı olan hakimin tutuklandığı kaydedildi.