ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Muhalefet liderlerine teşekkür ediyorum, demokrasiye sahip çıkmışlardır, darbe girişimine karşı net bir tavır göstererek, hükümetimizin yanında yer almıştır, bu bir. İkincisi vatandaşlarımız sokağı darbecilere dar etmiştir, bırakmamıştır, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak vatandaşlarımız asla ayrılmasınlar, gün aydınlandı evinden kalkan hemen meydana insin. Bulunduğu şehirde meydanı boş bırakmayalım." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, milli iradenin sesi olarak saat 14.00 itibariyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirtti.

Halkın girişimin başlamış olduğu saatlerden itibaren sokaklara çıkarak vatanına sahip çıkması ve muhalefet liderlerinin destek olması konusunda görüşleri sorulan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

"Muhalefet liderlerine teşekkür ediyorum, demokrasiye sahip çıkmışlardır, darbe girişimine karşı net bir tavır göstererek, hükümetimizin yanında yer almıştır, bu bir. İkincisi vatandaşlarımız sokağı darbecilere dar etmiştir, bırakmamıştır, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak vatandaşlarımız asla ayrılmasınlar, gün aydınlandı evinden kalkan hemen meydana insin. Bulundukları şehirde meydanı boş bırakmayalım. İnşallah bunlar da gelmiş geçmiş olacak ve bunların hesabını soracağız."

Bu kalkışmayı gerçekleştirenlere yapılacak yaptırımlarla ilgili de Başbakan Yıldırım, "Hesabı sorulmaya başlandı, şu ana kadar tutuklamalar hayli yüksek sayıda devam ediyor. Gereken neyse yapılacak." dedi.