TOKAT (AA) - Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mülkiye" yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında merkez valisi, kaymakamlar ve müfettişlerin de bulunduğu 43 kişinin ifadesinin alındığı, bu kişilerden 12'sinin tutuklandığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ'nün "mülkiye" yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 37 ilçede görev yapan kaymakamlar ve bazı mülki idare çalışanları ifadeleri alınmak üzere Tokat'a davet edildi.

Aralarında merkez valisi, müfettiş ve kaymakamların olduğu 43 kişi, Tokat'a gelerek soruşturmayı yürüten 4 cumhuriyet savcısına ifade verdi. Bu kişilerden 12'sinin Tokat Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı, 25'inin etkin pişmanlıktan yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, diğerlerinin ise işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

- "101. dönem kaymakamlar Türkiye imamı" gözaltında

Bu arada, soruşturma kapsamında FETÖ'nün "101. dönem kaymakamlar Türkiye imamı" olduğu iddia edilen "Suat" kod adlı T.A'nın, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara'da polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi.

- Ramazan Akyürek'in oğlu aranıyor

Öte yandan tutuklu bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen kaymakam adayı oğlu Ahmet Akyürek'in de soruşturma kapsamında arandığı, yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.