TOKAT (AA) - Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yargı ayağındaki Türkiye avukatlarının imamı olduğu değerlendirilen Ş.S. ile KPSS şüphelisi eşi F.S'nin gözaltına alındığını bildirdi.

Bayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin avukat ünitesi yapılanmasına yönelik operasyonda, "avukatlar il abisi" "Serdar" kod adlı S.A. ile buna bağlı 3 avukatın yakalandığı, firari durumdaki bir kişinin de yurt dışına kaçtığının belirlendiği kaydetti.

Operasyon kapsamında yapılan çalışmalarda Tokat avukat ünitesinin Samsun bölgesine bağlı olduğunun anlaşıldığına dikkati çeken Bayrakdar, şu ifadeleri kullandı:

"Sorumlularının geçtiğimiz günlerde yakalanan ve hesabından 800 milyon lira çıkan F.C.Ş. olduğu, topladıkları himmetleri bu kişiye verdikleri belirlenmiştir. FETÖ/PDY'nin Türkiye imamının da Ş.S. olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca şahsın eşi F.S'nin KPSS şüphelisi olduğu anlaşılmıştır. Tokat Sulh Ceza Hakimliğince verilen yakalama ve arama kararları gereğince şüphelilerin Ankara'daki ikametgahı ve Tokat'daki yakınlarının evinde yapılan aramada, FETÖ'nün yargı ayağındaki Türkiye avukatlarının imamı olduğu değerlendirilen Ş.S. ile KPSS şüphelisi eşi F.S. Tokat Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştır."